Clicky

 VS overwegen importheffingen tegen Frankrijk

VS overwegen importheffingen tegen Frankrijk
03-12-2019 08:51 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - De Verenigde Staten overwegen importheffingen in te voeren op 2,4 miljard dollar aan goederen uit Frankrijk. Het gaat om een vergelding voor de 'digitaks' die Frankrijk heeft ingevoerd. Die op techbedrijven gerichte belastingmaatregel is volgens het Witte Huis oneerlijk, omdat die vooral Amerikaanse ondernemingen treft

Het Witte Huis denkt onder andere aan heffingen van 100 procent op wijn, kaas en handtassen uit Frankrijk, staat in een verklaring van handelsgezant Robert Lighthizer. Ze zouden begin volgend jaar kunnen ingaan na een publieke consultatieperiode.

Parijs reageert fel op de dreiging met importheffingen. "Het is een bondgenoot onwaardig", zei de Franse minister van Economische Zaken Bruno Lemaire in een radio-interview. "Als er nieuwe sancties komen, staat de Europese Unie klaar om die te vergelden."

Het Franse parlement stemde deze zomer in met de invoering van de nieuwe digitale belasting, waardoor bedrijven als Google en Facebook 3 procent moeten betalen over omzet die in het land is behaald. Trump had de maatregel eerder in scherpe bewoordingen veroordeeld.

De aankondiging van mogelijke importheffingen op Franse producten volgt op een zogeheten Section 301-onderzoek naar vermeend oneerlijke handelspraktijken. Eenzelfde soort onderzoek leidde vorig jaar invoerheffingen in op honderden miljarden aan import uit China. Mogelijk beginnen de VS dezelfde procedure tegen Italië, Oostenrijk en Turkije om de digitaks in die landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats