Dekkingsgraad pensioenfondsen iets hoger

Dekkingsgraad pensioenfondsen iets hoger
02-12-2019 17:55 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - Nederlandse pensioenfondsen hebben afgelopen maand iets meer lucht gekregen. Een iets hogere rente en meevallende cijfers over de economische groei zorgden daarvoor. Verlaging van de pensioenen is bij de meeste pensioenfondsen niet meer aan de orde omdat minister Wouter Koolmees besloot de regels daarvoor tijdelijk te versoepelen.

Advies- en onderzoeksbureau Aon becijferde dat de gemiddelde dekkingsgraad in november op 102 procent uitkwam. Dat was een maand eerder nog 101 procent.

Aon waarschuwt dat de tijdelijke verlaging van de kortingsgrens van 100 procent naar 90 procent alleen betekent dat het korten van pensioenen vooruit wordt geschoven naar eind volgend jaar. De rente blijft naar verwachting nog laag, waardoor er weinig ruimte is voor herstel.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden