Clicky

 
Transport Online - Or Tata Steel slaat alarm vanwege communicatie vanuit de directie

Or Tata Steel slaat alarm vanwege communicatie vanuit de directie

Or Tata Steel slaat alarm vanwege communicatie vanuit de directie
02-12-2019 17:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

IJMUIDEN - De ondernemingsraad van Tata Steel maakt zich ernstig zorgen over de communicatie vanuit de directie van het staalbedrijf. Dat schrijft de centrale or maandag in een brief aan medewerkers.

De ondernemingsraad voelt zich vooral overgeslagen bij de bespreking van het transformatieplan van Tata Steel. Dat wordt over twee weken besproken in de Europese ondernemingsraad. Daarna zal een onafhankelijke partij het plan beoordelen. De vertegenwoordigers van het personeel worden in dit stadium niet geraadpleegd.

Het hoofdkantoor van Tata Steel beweert dat het transformatieplan in detail besproken is met de directie van de Nederlandse tak. Volgens de or was de directie "slechts op hoofdlijnen betrokken bij de conceptuele plannen".

Ook is de or "ontstemd" over de uitspraken van topman Henrik Adam in een interview met Het Financieele Dagblad. De bestuurder zei toen dat IJmuiden slechter presteert dan eerder gedacht. Ook beweerde hij dat er geen geld vanuit de Nederlandse tak naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Volgens de or bestaan er wel onderlinge geldstromen.

Vakbonden als FNV klaagden al eerder over ontbrekende uitleg over de aanstaande ontslagen in IJmuiden. De onderneming wil een streep door zo'n 1600 banen zetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden