Clicky

 
Transport Online - Delegatie VS op klimaattop: we zijn er nog

Delegatie VS op klimaattop: we zijn er nog

Delegatie VS op klimaattop: we zijn er nog
02-12-2019 13:42 | Buitenland | auteur ANP/AFP

MADRID - "We zijn er nog steeds bij." Met die boodschap zijn vijftien Amerikaanse Congresleden, onder wie de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, naar de VN-Klimaatconferentie in Madrid gekomen. "Wij zien klimaatverandering als een existentiële dreiging", benadrukte Pelosi op de eerste dag van de internationale conferentie.

President Donald Trump heeft onlangs formeel het klimaatakkoord van Parijs opgezegd. De opzegtermijn van een jaar loopt af op 4 november 2020, een dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De meeste Democratische presidentskandidaten willen dat de Verenigde Staten het verdrag blijven steunen, net als 195 andere landen ter wereld. De belangrijkste afspraak uit het akkoord is dat landen zich zullen inspannen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad en maximaal 2 graden.

"Wij hebben een morele verantwoordelijkheid om de planeet beter door te geven aan toekomstige generaties", sprak Pelosi maandag. Ze noemde klimaatverandering ook een volksgezondheidskwestie en een bedreiging van de nationale veiligheid, maar wees ook op economische kansen die voortkomen uit "groene technologieën".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden