Transport Online - Scania hernoemt op verzoek van Daimler haar S-serie slaapcabines

Scania hernoemt op verzoek van Daimler haar S-serie slaapcabines

Scania hernoemt op verzoek van Daimler haar S-serie slaapcabines
02-12-2019 10:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREDA - Scania hernoemt haar vrachtwagens in de premiumklasse, de S-serie. In plaats van de letter S gevolgd door het aantal pk’s, wordt de nieuwe handelsnaam het aantal pk’s gevolgd door een S, zoals 450 S of 730 S. De nieuwe naamgeving is alleen van toepassing op de S-serie slaapcabines; met een vlakke vloer. De achterliggende reden voor deze wijziging is een overeenkomst met Daimler AG, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz.

Scania’s huidige manier om trucks te benoemen aan de hand van de cabine-serie, gevolgd door het motorvermogen, werd in 2004 gelanceerd met de introductie van de PGR-serie. Het nieuwe type handelsnaam voor de S-series, voorafgegaan door het aantal pk’s, wordt geïntroduceerd op vrachtwagens van de S-series die vanaf nu besteld worden en heeft geen invloed op andere trucks.

“Deze aanpassing voldoet aan een overeenkomst die we gesloten hebben met Daimler", aldus Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. "We willen onze eigen merken graag beschermen en begrijpen waarom Daimler, gezien haar lange geschiedenis met de S-klasse personenauto’s, een probleem had met de handelsnaam van de S-series.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions