Transport Online - Nieuw Food-Grade warehouse van Bakker Transport & Warehousing feestelijk geopend

Nieuw Food-Grade warehouse van Bakker Transport & Warehousing feestelijk geopend

Nieuw Food-Grade warehouse van Bakker Transport & Warehousing feestelijk geopend
02-12-2019 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HEERENVEEN - Vrijdag 21 juni werd de eerste paal geslagen voor een nieuw te bouwen Food-Grade Warehouse achter de huidige locatie van Bakker op industrieterrein IBF in Heerenveen. Daarmee wordt een volgende stap gezet in de verdere uitbreiding van de Friese onderneming van het jaar 2019. Zaterdag 30 november vierde Bakker Transport & Warehousing de opening van het Food-Grade warehouse en gaf het een groot feest voor de genodigden als winnaar van Friese Onderneming 2019.

Nieuwbouw Food-Grade warehouse

Dat het bedrijf hard groeit blijkt uit het feit dat deze nieuwbouw al snel volgt na het in gebruik nemen van nieuwe warehouses in 2015, 2016 en 2018. Dit gebouw is inmiddels al weer zo goed gevuld dat een verdere vergroting van de op- en overslagcapaciteit nodig was. Daarmee is Bakker voorbereid op de toekomst en kan het de service aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers continueren en nog verder verbeteren.

De nieuwe bouwkavel op industrieterrein IBF heeft een oppervlakte van 40.000 m2. Daarvan wordt 22.000 m2 bebouwd met onder meer een modern warehouse van 10.000 m2 en 13 meter hoog. Het nieuwe gebouw is voorzien van de nieuwste technieken en is voorbereid op het gebied van temperatuurbeheersing. Het gebouw heeft uiteraard een duurzaam karakter wat bij Bakker als rode draad door de onderneming loopt. Het gebouw voldoet aan alle normen en eisen voor de voedselveiligheid. De indeling is flexibel, zodat alle mogelijkheden voor een multifunctioneel gebruik beschikbaar zijn.

De nieuwbouw van het warehouse gaat gepaard met de uitbreiding van 400 m2 nieuwe kantoren. Met de nieuwbouw en de aanleg van infrastructuur is een investering van ruim 6 miljoen euro gemoeid. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt het bedrijf over ruim 32.000 m2 warehouseruimte.

Dubbel feest

De bekroning op al het werk van de afgelopen jaren is toch wel de uitverkiezing tot Friese Onderneming van 2019. Speerpunten als Fries familiebedrijf, mee gaan in veranderende marktomstandigheden, innovatie, duurzaamheid en specialisatie; levensmiddelen logistiek en Food-Grade op- en overslag waren de criteria die Bakker Transport & Warehousing tot waardig finalist maakten.

Na een jurybezoek op locatie en een fantastische pitch in de finale over Bakker kwam men tot de conclusie dat het bedrijf financieel en operationeel staat als een warehouse en op handen gedragen wordt door het personeel.

Foto's

 • J.Roeland
  Bakker Groep
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  bakker transport & warehousing
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  van der werff transport
 • J.Roeland
  BAKKER GROEP

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen