Transport Online - Zoeken naar opvarenden viskotter UK165 gaat zondag verder

Zoeken naar opvarenden viskotter UK165 gaat zondag verder

Zoeken naar opvarenden viskotter UK165 gaat zondag verder
30-11-2019 19:52 | Incidenten | auteur ANP

DEN HELDER - De zoekactie naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk gaat zondagochtend verder. De operatie op zee waarbij duikers van de Koninklijke Marine betrokken zijn is zaterdag beëindigd, meldt de Kustwacht.

De kotter, die ligt op een diepte van zo'n 12 tot 14 meter, is door duikers van de marine verkend en aan de buitenkant onderzocht. Ook zijn er maatregelen getroffen zodat duikers zondag voor het eerst het schip binnen kunnen gaan.

De vissersboot, de UK165 Lummetje, zonk donderdagochtend. Twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar zijn vermist. Mogelijk bevinden ze zich nog aan boord.

Zaterdagochtend vertrok de mijnenjager Zr. Ms. Makkum met tien duikers aan boord richting de locatie waar de kotter zonk, ten zuidwesten van Texel. Ook waren twee schepen van de Kustwacht aanwezig die ondersteunende werkzaamheden verrichtten.

De afgelopen dagen was het door de wind, de hoge golven en sterke stroming niet mogelijk om het water in te gaan. Afgelopen donderdag werd er ruim elf uur lang naar de twee vissers gezocht met helikopters en een vliegtuig en reddingsschepen van de Kustwacht. Ook sloten veel viskotters zich bij de zoekactie aan. Op vrijdag werd met sonarapparatuur gezocht.

De gebeurtenis is een drama voor de hechte gemeenschap in Urk, zei waarnemend burgemeester Ineke Bakker donderdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen