Transport Online - Politie zoekt geen mededaders aanslag Londen

Politie zoekt geen mededaders aanslag Londen

Politie zoekt geen mededaders aanslag Londen
30-11-2019 10:33 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse politie zoekt naar eigen zeggen geen medeplichtigen of andere daders meer in het onderzoek naar de terroristische steekpartij vrijdag in het het centrum van Londen. De 28-jarige extremist Usman Khan uit Stoke-on-Trent stak op de London Bridge een man en een vrouw dood en verwondde drie andere voorbijgangers. Khan werd door de politie doodgeschoten.

Usman Khan was sinds eind 2018 op vrije voeten, zij het met een enkelband. Een staatssecretaris zei zaterdag in Engelse media dat de voorwaarden voor vervroegde vrijlating zullen worden heroverwogen. Premier Boris Johnson vindt dat mensen die zijn veroordeeld voor terrorisme niet vervroegd vrij zouden moeten komen. "Er zijn een aantal bewijzen die laten zien dat het niet werkt. Dat geldt ook voor deze zaak", zei Johnson, die zaterdag een bezoek bracht aan de London Bridge.

Khan kreeg in 2012 een gevangenisstraf van onbepaalde duur met een minimum van acht jaar wegens het beramen van een bomaanslag op de beurs van Londen en andere doelwitten. De 'onbepaalde' celstraf werd destijds opgelegd aan veroordeelden die wegens hun misdaad geen levenslang konden rijgen, maar van wie werd vermoed dat ze te gevaarlijk zijn om vrij te laten. Deze celstraf voor onbepaalde duur is echter afgeschaft en daarom kreeg Khan in 2013 een gevangenisstraf van 16 jaar opgelegd.

Khan had lange tijd in voorarrest gezeten, toen hij voor het eerst werd veroordeeld. Hij kwam in aanmerking voor voorwaardelijke vervroegde vrijlating na het uitzitten van de helft van zijn straf en dat was in 2018.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions