Clicky

 
Transport Online - Vakbonden en werkgevers nog mijlenver uit elkaar

Vakbonden en werkgevers nog mijlenver uit elkaar

Vakbonden en werkgevers nog mijlenver uit elkaar
29-11-2019 17:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT/ZOETERMEER - De eerste gesprekken voor de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer zijn achter de rug. De vakbonden en werkgevers hebben hun voorstellen gepresenteerd en toegelicht. De verschillen tussen de werkgevers en vakbonden liggen echter nog behoorlijk uit elkaar. 

Vakbond FNV stelde een 'kijk en vergelijk' op waarin je de verschillen op een rijtje kunt bekijken. Je kunt dit overzicht onderaan dit bericht downloaden, evenals de voorstellen van vakbond FNV en TLN apart.

'Alleen maar verslechteringen'

Uit de voorstellen blijkt dat de werkgevers alleen maar verslechteringen willen in de cao, zegt vakbond FNV. "En dan niet zo’n klein beetje ook. Zij omschrijven de sector als interessant, waarin waardering is voor de chauffeur en logistiek medewerker. Maar in de voorstellen staan alleen verslechteringen. Je werkgever wil goedkopere werknemers krijgen, die ook nog eens flexibeler kunnen worden ingezet."

Ontevreden en teleurgesteld

"Wij zijn ontevreden en teleurgesteld over de voorstellen van de werkgevers. Op 17 december is het volgende cao-overleg en gaan we verder praten. Daarna kunnen we je meer vertellen over welke punten we wel of niet verder kunnen onderhandelen."

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions