Clicky

 
Transport Online - Acht jaar cel voor dodelijke verkeersruzie op A10

Acht jaar cel voor dodelijke verkeersruzie op A10

Acht jaar cel voor dodelijke verkeersruzie op A10
29-11-2019 17:10 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het gerechtshof Amsterdam heeft vrijdag in hoger beroep het vonnis van de rechtbank bevestigd waarin een 53-jarige man was veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval met twee slachtoffers op de ring A10 op 23 december 2018. Het Openbaar Ministerie vorderde in hoger beroep ook een gevangenisstraf van acht jaar.

Aan het dodelijke ongeval ging een verkeersruzie vooraf. Die ontstond nadat de man door een motorrijder was afgesneden en met zijn auto de vangrail raakte. Hierop zette de man met zijn auto de achtervolging in en reed met een snelheid van ongeveer 110 km per uur bewust tegen de motorrijder aan, die hierdoor ten val kwam. De motorrijder en zijn bijrijdster overleefden deze val niet. Het gerechtshof concludeert dat sprake is van doodslag. Door met een snelheid van 110 km per uur tegen de motor aan te rijden aanvaarde de man bewust de aanmerkelijke kans dat de motor ten val zou komen en dat de opzittenden daardoor zouden komen te overlijden, hetgeen ook is gebeurd.

Het hof verwijt de man ten zeerste dat hij zich op volstrekt onaanvaardbare wijze heeft laten gaan in reactie op een gevaarlijke manoeuvre van de motorrijder. Bij de strafoplegging is ook betrokken dat het overlijden van de opzittenden van de motor bij hun nabestaanden onpeilbaar en onherstelbaar leed heeft veroorzaakt. Naast de opgelegde gevangenisstraf van acht jaar mag de man tot vier jaar na zijn gevangenisstraf geen motorrijtuig meer besturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden