Transport Online - Opvarenden viskotter UK165 'Lummetje' nog niet gevonden, duiken opnieuw niet mogelijk

Opvarenden viskotter UK165 'Lummetje' nog niet gevonden, duiken opnieuw niet mogelijk

Opvarenden viskotter UK165 'Lummetje' nog niet gevonden, duiken opnieuw niet mogelijk
29-11-2019 10:50 | Incidenten | auteur Redactie

TEXEL - Helaas zijn de opvarenden van de gezonken viskotter UK165 ‘Lummetje’ nog steeds niet gevonden. Er kan vandaag opnieuw niet gedoken worden naar het wrak om te onderzoeken of de lichamen zich aan boord bevinden. Dit vanwege het slecht weer op zee, meldt de Kustwacht. Het is wachten tot de wind, golven en stroming zodanig afnemen dat er gedoken kan worden naar het wrak. Naar verwachting kan dat pas dit weekend. De politie, marine en Kustwacht staan hierover in nauw contact. Het weer op de locatie is vrijdagochtend windkracht 5bft en golfhoogten van 3 tot 4 meter.

Het Kustwachtvliegtuig vliegt tijdens haar reguliere patrouillevluchten vandaag wel extra over het gebied om te zoeken. De ETV Guardian van de Kustwacht is nog nabij het plaats incident van de gezonken viskotter om uit te kijken en eventuele scheepvaart te waarschuwen voor het wrak.

Op het land op de strand van Noord-Holland heeft het Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM vanmorgen al gereden vanaf Callantsoog tot en met Den Helder op zoek naar eventueel aangespoelde materialen. Ook zij hebben nog niets aangetroffen.

Het schip ligt niet in de verkeersbaan. Er worden digitale boeien om het wrak heen gelegd om het te markeren voor de scheepvaart. Wanneer het weer het toelaat, worden ook twee fysieke markeringsboeien rondom het wrak gelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions