Transport Online - Oud-trainer Pim Verbeek (63) overleden

 


Oud-trainer Pim Verbeek (63) overleden

Oud-trainer Pim Verbeek (63) overleden
28-11-2019 12:33 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Oud-voetbaltrainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Sparta Rotterdam. Verbeek was sinds begin dit jaar bestuurslid van de voetbalclub, waar hij ook in de jeugd speelde en drie jaar in de eredivisie uitkwam. "Pim Verbeek was sinds februari van dit jaar terug bij zijn geliefde Sparta als bestuurslid technische zaken. In deze periode heeft hij zich, ondanks zijn broze gezondheid, met volledige toewijding ingezet om de club op technisch gebied te ondersteunen", meldt de eredivisionist op de website.

Verbeek werd al vroeg afgekeurd voor betaald voetbal en koos daarna voor het trainersvak. In Nederland was hij onder meer trainer van Feyenoord, FC Groningen en Fortuna Sittard. Als bondscoach had hij Zuid-Korea, Australië en Oman onder zijn hoede. Met Australië plaatste hij zich voor het WK van 2010. Begin dit jaar eindigde zijn dienstverband bij de voetbalbond van Oman en keerde hij terug op Het Kasteel van Sparta.

"Na zijn vertrek in 2016, waar hij eerder Sparta ondersteunde als bestuurslid en adviseur, bleef hij ook gedurende zijn verblijf in het buitenland achter de schermen betrokken bij de Kasteelclub", meldt Sparta. "Dat tekende het karakter van Pim Verbeek, die zelf ook tot drie seizoenen eredivisie kwam als speler van Sparta. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader Koos die deel uitmaakte van het elftal dat landskampioen werd in 1959. Ook broer Robert speelde vier seizoenen eredivisie met Sparta en hij traint nu de amateurtak van Sparta Rotterdam."

"De club wenst de familie, vrienden, kennissen en de gehele Sparta-familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies." Zaterdag zullen de spelers van Sparta in de uitwedstrijd tegen Willem II met rouwbanden spelen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,602
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden