Transport Online - Vader zaak-Ruinerwold wordt verdacht van seksueel misbruik

Vader zaak-Ruinerwold wordt verdacht van seksueel misbruik

Vader zaak-Ruinerwold wordt verdacht van seksueel misbruik
28-11-2019 12:10 | Binnenland | auteur Redactie

GRONINGEN - De officier van justitie heeft besloten de beperkingen voor beide verdachten in het onderzoek Ruinerwold met ingang van donderdag op te heffen. Dit betekent dat het OM meer details over het onderzoek naar buiten kan brengen.

DNA-verwantschapsonderzoek heeft opgeleverd dat de zes kinderen uit de boerderij in Ruinerwold dezelfde vader en moeder hebben en dat de 67-jarige verdachte de vader is. Eerder is vast komen te staan dat de moeder op 6 oktober 2004 in Zwolle is overleden.

De uitkomst van het DNA-onderzoek heeft de weg vrijgemaakt voor de officier van justitie om op basis van artikel 1:19b Burgerlijk Wetboek aangifte te doen bij de burgerlijke stand van de geboorte van de zes kinderen. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden. Het opstellen van geboorteakten is de basis voor hun wettelijke identiteit. Vanwege de privacy maakt het OM niet bekend in welke gemeente(n) de inschrijvingen heeft/hebben plaatsgevonden.

Op basis van de uitkomsten van het lopende opsporingsonderzoek heeft het Openbaar Ministerie bij de raadkamerbehandeling van 30 oktober 2019 de vordering gevangenhouding tegen de beide verdachten uitgebreid.

De 67-jarige man wordt naast witwassen en vrijheidsberoving en mishandeling van zijn negen kinderen, er ook van verdacht dat hij twee van zijn drie oudste kinderen, die het ouderlijk huis al eerder hadden verlaten en niet in de boerderij in Ruinerwold hebben gewoond, seksueel heeft misbruikt.

Ook worden de 67-jarige verdachte en de 58-jarige verdachte er van verdacht in 2009 in Meppel een 69-jarige man uit Oostenrijk gedurende enkele maanden te hebben vastgehouden. De vordering gevangenhouding voor beide verdachten is uitgebreid met medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Het onderzoek is nog in volle gang. Pas na afronding van het onderzoek kan een volledig beeld worden gevormd. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland heeft op basis van deze vordering op 30 oktober de gevangenhouding voor beide verdachten met 90 dagen verlengd.

Op 21 januari 2020 vindt in lijn met de wettelijke termijnen van voorlopige hechtenis een eerste openbare zitting plaats voor beide verdachten. Het ligt in de verwachting dat dit geen inhoudelijke behandeling zal zijn, maar een pro forma zitting omdat het onderzoek tegen die tijd naar verwachting nog niet zal zijn afgerond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions