Clicky

 
Transport Online - CB overgestapt op duurzame diesel

CB overgestapt op duurzame diesel

CB overgestapt op duurzame diesel
28-11-2019 11:26 | Milieu | auteur Redactie

CULEMBORG - Logistiek dienstverlener CB is onlangs met een belangrijk deel van zijn vrachtwagenpark overgestapt op een dieselbrandstof die voor 20 procent bestaat uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is een afvalproduct uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. Met HVO realiseert CB een CO2-reductie van 17 procent en een fijnstofreductie van 32 procent.

De overstap naar HVO past in de ambitie van CB om 80 procent fijnstof en 40 procent CO2 te reduceren in 2020. Voor de duurzame diesel sloot CB een contract bij Olie & Benzine H. van Dijkhuizen Tiel B.V..

Manager Vervoer CB, Arjan de Jong: "CB is steeds bezig om zijn vervoer verder te verduurzamen. Dit doen wij door het reduceren van het aantal kilometers, door slim samen te werken met andere vervoerders. Door te investeren in duurzame technologieën en brandstoffen en onze chauffeurs te coachen op duurzaam rijden. De overstap naar HVO past goed in onze duurzaamheidsambities."

De samenwerking tussen CB en Van Dijkhuizen is een goed voorbeeld om samen te komen tot een beter (leef)klimaat door de inzet van alternatieve brandstoffen. Afhankelijk van de wensen van de klant biedt Van Dijkhuizen de juiste mogelijkheid binnen het scala van brandstoffen. Van Dijkhuizen treedt daarin op als partner, adviseur en leverancier.

40 procent minder CO2 en 80 procent fijnstofreductie

CB kreeg dit jaar de Lean and Green star voor CO2-reductie. In 2020 wil het bedrijf een CO2-reductie van 40 procent en een fijnstrofreductie van 80 procent ten opzichte van 2015 realiseren. Het bedrijf investeert hiervoor in LNG-en CNG-trucks, Euro 6-motoren, elektrisch vervoer en intelligente planning met vervoerspartners.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions