Transport Online - Trump ondertekent wet die protesten Hongkong steunt

Trump ondertekent wet die protesten Hongkong steunt

Trump ondertekent wet die protesten Hongkong steunt
28-11-2019 09:57 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag een wet ondertekend die steun uitspreekt voor de pro-democratische demonstranten in Hongkong. Dat stelde het Witte Huis in een verklaring.

De wet vereist dat de VS jaarlijks controleren of Hongkong genoeg autonomie heeft om zijn speciale handelsstatus met Amerika te behouden. Ook stelt de wet dat Washington met sancties moet optreden tegen mensenrechtenschendingen in de stadstaat. Het wetsvoorstel werd vrijwel unaniem aangenomen door het Amerikaanse Congres.

De nieuwe wetgeving zet de onderhandelingen tussen de VS en China over het beëindigen van de handelsoorlog tussen beide landen verder onder druk. De Chinese regering heeft de goedgekeurde wet in een reactie afgedaan als "buitenlandse inmenging".

Tot dusver hield Trump zich voornamelijk stil over de situatie in Hongkong, waar al wekenlang grote demonstraties plaatsvinden voor meer democratie. Congresleden van zijn eigen Republikeinse Partij riepen de president al langer op zijn steun uit te spreken voor de actievoerders in de semi-autonome regio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions