Transport Online - Haagse raad praat over vreugdevuren

Haagse raad praat over vreugdevuren

Haagse raad praat over vreugdevuren
28-11-2019 09:54 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het is de dag van de waarheid voor Scheveningen en Duindorp. De Haagse buurten bouwen bij elke jaarwisseling grote vreugdevuren op het strand, maar dat staat op losse schroeven. De organisatoren krijgen waarschijnlijk geen vergunningen. De bouwers hopen nu dat er toch nog een oplossing komt vanuit de gemeenteraad, die donderdag over het eindejaarsfeest praat.

Waarnemend burgemeester Johan Remkes had dinsdag laten weten dat de vreugdevuren hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. De organisatoren hebben geen aansprakelijkheidsverzekering kunnen afsluiten. Ook vindt de gemeente dat er geen professionele organisatie is. Brandweer en politie vinden dat de plannen voor bijvoorbeeld de mensenmassa niet in orde zijn.

Aanleiding voor de strenge regels is de vonkenregen van afgelopen jaarwisseling. Vonken van het Scheveningse vuur richtten veel schade aan. De houtstapel was veel hoger dan afgesproken, maar de gemeente deed daar te weinig tegen. Die conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid leidde tot het opstappen van burgemeester Pauline Krikke.

Den Haag hakt volgende week de knoop over de vreugdevuren door. Op dinsdag wordt duidelijk of Scheveningen en Duindorp vergunningen krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions