Grote zoekactie naar vermiste viskotter UK165 'Lummetje'

Grote zoekactie naar vermiste viskotter UK165 'Lummetje'
28-11-2019 09:09 | Incidenten | auteur Redactie

DEN HELDER - Meerdere reddingsschepen en een helikopter zijn op zoek naar een vermiste viskotter, nadat een noodsignaal werd ontvangen. Het schip bevond zich vlak voor de kust van Texel. Hoeveel mensen zich aan boord van het schip bevinden, is onduidelijk.

Rond 05.45 uur ontving de kustwacht een melding van het noodbaken van het schip, viskotter UK165 'Lummetje'. Het baken wordt geactiveerd als het in aanraking komt met water. Een woordvoerder van de kustwacht noemt het "aannemelijk" dat het schip gezonken is.

Ter plaatse hebben reddingswerkers een vlot aangetroffen en lichtjes van reddingsvesten, maar van de vissersboot zelf ontbreekt nog elk spoor. Op het vlot zijn geen opvarenden aangetroffen. De Lummetje staat ingeschreven in de gemeente Urk, maar bij het bedrijf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Bij de reddingsactie op zee is ook een mijnenjager van de Koninklijke Marine aanwezig, de Zr. Ms. Makkum.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden