Transport Online - Nederlander krijgt levenslang voor steekpartij in Manchester

Nederlander krijgt levenslang voor steekpartij in Manchester

Nederlander krijgt levenslang voor steekpartij in Manchester
27-11-2019 19:40 | Buitenland | auteur ANP

MANCHESTER - Een geradicaliseerde man die met een mes meerdere mensen verwondde op een station in het Engelse Manchester, is donderdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf met een minimum van elf jaar. De 26-jarige dader, volgens Britse media een Nederlander van Somalische afkomst, heeft bekend.

Mahdi Mohamud viel op 31 december een man en een vrouw aan die naar een tramperron liepen. Zij raakten ernstig gewond. Hij schreeuwde tijdens de aanval onder meer "leve het kalifaat" en "Allahu akbar".

Mohamud keerde zich vervolgens tegen toegesnelde politiemensen. Die probeerden tevergeefs hun belager uit te schakelen met pepperspray en een stroomstootwapen. De twintiger wist een agent in de schouder te steken en werd vervolgens tegen de grond gewerkt.

Volgens de rechtbank wandelde de aanvaller "kalm en doelbewust" naar het station waar hij de man en vrouw zag. "Je volgde hen, pakte een van jouw messen en viel hen aan. Je viel hen aan om hen te doden", aldus de rechter. De man werd diverse malen in zijn rug, schouder en hoofd gestoken. Zijn vrouw kreeg onder andere een snee over haar gezicht.

De werkloze Mohamud, die sinds zijn negende in Groot-Brittannië woont, zou online zijn geradicaliseerd. Hij beschikte onder meer over een document met de titel "de zeven dodelijkste manieren om aan te vallen met een mes". De autoriteiten zeggen dat hij eind 2017 begon met het plannen van een aanslag, nadat hij familie had bezocht in Somalië.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions