Transport Online - Zus Reduan B. vaart uit tegen 'moordmachine'

Zus Reduan B. vaart uit tegen 'moordmachine'

Zus Reduan B. vaart uit tegen 'moordmachine'
27-11-2019 16:40 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Nabestaanden van de in maart 2018 doodgeschoten Reduan B. zijn woensdag in felle bewoordingen uitgevaren tegen de vermoedelijke moordenaar, de 41-jarige Shurandy S. Hij houdt volgens een zus en de moeder van B. "een onmenselijk systeem" in stand, waarin met schijnbaar groot gemak moorden op bestelling worden gepleegd. "Alsof je een pizza bestelt", aldus de zus.

De nabestaanden maakten tijdens het proces in hoger beroep tegen S. gebruik van hun spreekrecht. Om veiligheidsredenen zaten de nabestaanden niet in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp, waar het proces tegen S. plaatsvindt. Zij deden hun verhaal via een geluidsverbinding met de rechtszaal, die herhaaldelijk door storingen uitviel.

Reduan B. was de broer van Nabil B., kroongetuige in het grote liquidatieproces Marengo, waarin de voortvluchtige Ridouan Taghi hoofdverdachte is. De familie is na de moord op Reduan ondergedoken.

S. is volgens de familie van Reduan onderdeel van "een moordmachine", die niet alleen hun broer maar ook advocaat Derk Wiersum "gecalculeerd, meedogenloos en nietsontziend" tot slachtoffer heeft gemaakt. "Arme, arme Derk", aldus Reduans zus. Wiersum was de advocaat van Nabil B. Zijn liquidatie heeft de nabestaanden van Reduan B. diep geschokt.

Nabil B. heeft volgens de familie "alles voorspeld". Hij heeft de overheid gewaarschuwd voor de grote gevaren en aangedrongen op maatregelen om zijn familieleden te beschermen. "Maar hij werd niet serieus genomen", aldus de nabestaanden. De moord op Wiersum, op 18 september, bewijst dat het gevaar onverminderd is, menen de familie en hun advocaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions