KLM begint onderzoek naar chroom-6

KLM begint onderzoek naar chroom-6
27-11-2019 13:23 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTELVEEN - KLM laat onderzoek doen naar de kwestie chroom-6. Dat bevestigde de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving door de Telegraaf. KLM wil weten in welke mate en op welke wijze in het verleden sprake is geweest van blootstelling van medewerkers aan chroom-6. Het gaat om personeel van KLM-onderdelen KLM Engineering & Maintenance (E&M), Transavia en Regional Jet Center (RJC) en het voormalige Martinair.

Chroom-6 is een metaalsoort die onder meer goed werkt tegen corrosie. Blootstelling eraan kan gezondheidsklachten veroorzaken. De luchtvaartmaatschappij gaat nu individuele medewerkers onderzoeken op blootstelling aan chroom-6 in het verleden. In het onderzoek wordt ook gekeken naar de maatregelen die zijn genomen om de blootstelling te beperken.

Op verzoek van KLM-medewerkers wordt gezondheidsinstituut RIVM benaderd voor deelname aan het onderzoek. KLM werkt in samenwerking met vakbonden ook aan een compensatieregeling. Die moet ook gelden voor oud-medewerkers en personeel die de komende jaren uit dienst gaan. Het onderzoek zal enkele maanden in beslag nemen, zo is de verwachting.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden