Clicky


'Bekir E. wilde in cel journalisten bedreigen'

'Bekir E. wilde in cel journalisten bedreigen'
27-11-2019 11:59 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De verdachte van de moord op de 16-jarige Rotterdamse scholiere Hümeyra, Bekir E., heeft vanuit zijn cel plannen beraamd om de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Peter R. de Vries te bedreigen. Dat blijkt uit een afgeluisterd telefoongesprek dat hij vanuit de penitentiaire inrichting voerde met zijn broer, melden de twee journalisten in De Telegraaf.

E. zou in het telefoongesprek onder meer hebben gezegd dat hij Van den Heuvel wilde bedreigen, "want die kankerlijer heeft slecht over mij gepraat. En als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen".

In RTL Boulevard zei De Vries dat het afgeluisterde telefoongesprek van 11 november dateert en dat hij het vreemd vindt dat hijzelf en Van den Heuvel door justitie niet waren geïnformeerd over de bedreigingen. De Vies zei dat hij pas donderdag door de officier van justitie in Rotterdam was gebeld. Dat was nadat De Vries op Twitter over het afgeluisterde gesprek had bericht. "De officier van justitie bood excuses aan voor het niet informeren over de bedreigingen", aldus De Vries. Van den Heuvel zei dat hij ook is gebeld.

Tegen E. werd twee weken geleden twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op Hümeyra. De uitspraak in die zaak is op 13 december. Voor de bedreigingen is E. inmiddels intern bestraft en op een speciale afdeling voor problematische gedetineerden geplaatst, zegt De Vries.