Transport Online - Bloemenexporteur Rojaco neemt zeer complete nieuwe Actros in gebruik

Bloemenexporteur Rojaco neemt zeer complete nieuwe Actros in gebruik

Bloemenexporteur Rojaco neemt zeer complete nieuwe Actros in gebruik
27-11-2019 10:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NOORDWIJK - Onlangs heeft Rojaco uit Noordwijk een nieuwe generatie Actros aangeschaft: een 2153 LS met de riante, luchtgeveerde GigaSpace-cabine. De trekker die beschikt over een uitgebreid pakket aan intelligente Mercedes-Benz veiligheidssystemen, is geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen.

De Actros van Rojaco is rijkelijk uitgerust met slimme Mercedes-Benz systemen, waaronder de MirrorCam, Active Brake Assist 5, Active Drive Assist en Predictive Powertrain Control. Innovatieve systemen die samen bijdragen aan een veiligere rijsituatie en een significante brandstofbesparing.

“Qua innovatie loopt Mercedes-Benz op dit moment echt voorop, ook op het gebied van brandstofverbruik. De eerste cijfers van 1 op 4 zijn veelbelovend,” zegt mede-eigenaar van Rojaco, Ronald Dekker.

“Bovendien beschikt de Actros over een top veiligheidspakket waardoor de kans op ongelukken en ongeplande stilstand een stuk kleiner is geworden. Lang stil komen te staan langs de kant van de weg kan funest zijn voor onze lading. In onze geconditioneerde trailers die gekoeld worden met Thermo King-koeling (die wordt aangedreven via een PTO op de motor, red.) rijden we bloemen, die een beperkte houdbaarheid hebben.”

Om verdere stilstand te minimaliseren heeft Rojaco een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten voor de nieuwe Actros bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen. Ook maakt het transportbedrijf gebruik van Mercedes-Benz Uptime, de connectiviteitsdienst die preventief onderhoud inplant waardoor de maximale inzetbaarheid wordt vergroot.

Dekker is naast mede-eigenaar van Rojaco, ook chauffeur bij het Noordwijkse bedrijf. Met zijn nieuwe Actros heeft hij daarom niet alleen gekozen voor een zuinige en veilige truck, maar ook voor een vrachtwagen met het nodige comfort. Zo beschikt de trekker van 390 kW (530 pk) over luchtvering rondom, standverwarming en –airco, de Multimedia Cockpit met live traffic trucknavigatie en grootlichtassistent.

Dit laatste systeem schakelt zelf het groot licht aan en uit, afhankelijk van de aan- of afwezigheid van medeweggebruikers. Bovendien zorgt de Servotwin-besturing voor een bijzonder soepel stuurgedrag. Daarnaast maakt Active Drive Assist (ADA) semiautonoom rijden mogelijk, doordat de truck de wegbelijning volgt en afstand houdt met het voertuig ervoor.

Rojaco is afkomstig uit het Zuid-Hollandse Noordwijk. Het transportbedrijf vervoert bloemen van de veiling in Rijnsburg naar onder meer Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. De bloemenexporteur beschikt over een wagenpark dat bestaat uit vier trekkende eenheden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions