Transport Online - Boerenprotest in Frankrijk zorgt voor verkeersproblemen [+foto's]

Boerenprotest in Frankrijk zorgt voor verkeersproblemen

Boerenprotest in Frankrijk zorgt voor verkeersproblemen [+foto's]
27-11-2019 09:44 | Weer en Verkeer | auteur ANP

PARIJS - [update 13:21 uur] In Frankrijk demonstreren boeren voor een betere beloning. Ongeveer duizend tractoren zijn woensdag vanuit Noord- en Midden-Frankrijk op snelwegen en landwegen op weg naar Parijs, meldde nieuwszender BFMTV. Het leidde in de ochtend al tot enorme verkeersproblemen.

Boerenprotesten zijn niet ongewoon in Frankrijk. Vorige maand hadden ze landelijk gedemonstreerd met hun trekkers om aandacht te vragen voor moeilijke werkomstandigheden.

Ook in de Ierse hoofdstad Dublin blokkeren boze boeren delen van het centrum met tientallen tractoren. Het is de tweede opeenvolgende dag dat de Ierse boeren protesteren tegen lage rundvleesprijzen en maatregelen tegen klimaatverandering die hen onterecht treffen, vinden ze. Het protest is vergelijkbaar met dat van de Franse boeren in Parijs, maar niet samen gecoördineerd.

Dinsdag protesteerden boeren in Berlijn. Duizenden boeren blokkeerden de wegen met hun tractoren. De agrariërs kwamen massaal naar Berlijn om te protesteren tegen het nieuwe landbouwbeleid van de Duitse regering dat in september werd geïntroduceerd.

Nederlandse boeren hebben de afgelopen tijd ook meerdere keren geprotesteerd. Ze zijn het niet eens met het huidige stikstofbeleid van de regering. In oktober nog kwamen veel boeren met hun tractoren samen op het Malieveld in Den Haag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions