Clicky


 


Aangifte inkomstenbelasting weigeraars voor de rechter

Aangifte inkomstenbelasting weigeraars voor de rechter
26-11-2019 19:44 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de politierechter in Den Bosch taakstraffen geëist tegen zes verdachten voor het structureel weigeren om aangifte inkomstenbelasting te doen. De politierechter heeft in vijf gevallen onvoorwaardelijke en voorwaardelijke werkstraffen opgelegd en de weigeraars moeten alsnog hun aangifte doen.

De verdachten hebben meer dan vier jaar geen aangifte inkomstenbelasting ingediend, ondanks vele pogingen van de Belastingdienst om ze daartoe te bewegen. Ze kregen herinneringen, aanmaningen, boetes en uiteindelijk ook geschatte aangiftes opgelegd.

Mensen die wel belastingaangifte doen en belasting betalen, worden de dupe van mensen die dat niet doen vindt het OM. Daarom lopen belastingplichtigen die, ondanks herhaaldelijk aandringen en uiterste inspanning van de Belastingdienst, blijven weigeren aangifte te doen, het risico zich voor de rechter te moeten verantwoorden.

Aangifte doen is in het belang van de maatschappij. Van de belastingopbrengst betaalt de overheid voorzieningen als onderwijs en zorg. Hoeveel belasting iemand moet betalen, hangt voornamelijk af van de inkomsten. Om een juist bedrag te betalen is een aangifte nodig.

In het voorjaar van 2020 is er nog een zitting waarbij weigeraars van het doen van aangifte van Inkomstenbelasting zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions