Transport Online - Waarschijnlijk geen vreugdevuren in Den Haag

Waarschijnlijk geen vreugdevuren in Den Haag

Waarschijnlijk geen vreugdevuren in Den Haag
26-11-2019 17:27 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het is heel onwaarschijnlijk dat er bij de komende jaarwisselingen vreugdevuren op de stranden bij de Haagse buurten Scheveningen en Duindorp te zien zijn. De organisatoren hebben geen verzekering kunnen krijgen en er is "geen sprake van een aantoonbare professionele organisatie", laat waarnemend burgemeester Johan Remkes weten. Hij voegt er aan toe: "Wat het college betreft zal moeten worden ingezet op het veilig én feestelijk laten verlopen van de jaarwisseling ondanks dat de vreugdevuren hoogstwaarschijnlijk niet zullen doorgaan".

Scheveningen heeft al jaren een nieuwjaarsrivaliteit met Duindorp, dat aan de andere kant van de haven ligt. De beide buurten proberen hogere houtstapels te bouwen dan de ander. Bij het begin van het nieuwe jaar worden die stapels in brand gestoken. Bij de afgelopen jaarwisseling ging het mis. De Scheveningse houtstapel veroorzaakte een vonkenregen, die veel schade aanrichtte.

Vanwege de vonkenregen is de gemeente dit jaar strenger. De organisatoren moeten vergunningen aanvragen voor de evenementen. Bovendien mag elke stapel nu hooguit 10 bij 10 bij 10 meter groot zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions