Transport Online - Zorg in failliet Slotervaart te snel afgebouwd

 


Zorg in failliet Slotervaart te snel afgebouwd

Zorg in failliet Slotervaart te snel afgebouwd
26-11-2019 16:49 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het faillissement van het Amsterdamse ziekenhuis MC Slotervaart heeft tot onnodig veel onrust en onduidelijkheid geleid. De voorwaarden voor "goede en veilige zorg" waren niet aanwezig. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een onderzoek.

Het Slotervaart ging vorig jaar oktober bankroet. Vooral in de eerste chaotische weken na het faillissement ging het volgens de inspectie niet goed. "Dat komt doordat het ziekenhuis en andere betrokkenen geen tijd hebben gehad om zich voor te bereiden op het afbouwen en overdragen van de patiëntenzorg vanuit MC Slotervaart", stelt de inspectie. Het faillissement heeft volgens de IGJ niet bijgedragen aan ernstig letsel of overlijden van patiënten.

De zorgverleners bleven zich volgens de inspectie wel inzetten voor hun patiënten, ondanks de onzekerheid en ingewikkelde situatie. De inspectie stelt ook vast dat omliggende ziekenhuizen die patiënten overnamen, goed hebben gehandeld.

Een "ongecontroleerd" faillissement mag volgens de inspectie nooit meer voorkomen in de zorg. "Zorgaanbieders die in financiële problemen komen moeten nadenken over de risico’s voor patiëntveiligheid en continuïteit van zorg en daarover afstemmen met betrokkenen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,602
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden