Transport Online - Kamer eist stukken toeslagenaffaire alsnog op

Kamer eist stukken toeslagenaffaire alsnog op

Kamer eist stukken toeslagenaffaire alsnog op
26-11-2019 10:01 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer eist documenten op van de Belastingdienst waaruit zou blijken dat de fiscus besefte in meer zaken toeslagontvangers te hard aan te pakken. Onder andere regeringspartijen CDA en VVD en oppositiepartijen SP en PvdA willen van staatssecretaris Menno Snel weten waarom hij de gevraagde stukken tot dusver niet met hen heeft willen delen.

Snel en de Belastingdienst hebben erkend dat de dienst een aantal gezinnen dat kinderopvangtoeslag ontving, jarenlang ten onrechte heeft aangemerkt als fraudeurs en onbarmhartig heeft aangepakt. Uit de stukken blijkt volgens Trouw en RTL Nieuws dat de staatssecretaris al lange tijd weet dat veel meer mensen zijn gedupeerd, maar dat voor de Kamer verzweeg.

CDA'er Pieter Omtzigt vroeg Snel afgelopen jaar al meermaals om de evaluaties van het werk van speciale fraudeteams. Die gaf niet rechtstreeks antwoord op het verzoek en willigde het niet in. Maar onlangs deelde hij wel een document waaruit het bestaan van de evaluaties blijkt.

Snels ministerie gaat niet in op de beschuldigingen in. Het verwijst naar onderzoek naar de zaak dat nog loopt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions