Transport Online - Nieuwe Talson trailer voor P & M Express

Nieuwe Talson trailer voor P & M Express

Nieuwe Talson trailer voor P & M Express
26-11-2019 09:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

TILBURG - Koeriersbedrijf P&M Express uit Tilburg nam onlangs een nieuwe Talson trailer in gebruik. Het is de derde Talson trailer voor het bedrijf. De trailer wordt voor gevarieerde transporttaken ingezet.

P&M Express is een veelzijdig koeriersbedrijf dat een gevarieerde vloot heeft van 25 kleine bestelwagens en vijftig trekkers met honderd trailers. Het bedrijf bestaat in 2020 dertig jaar en is uitgegroeid tot een onderneming die alleen met het beste materieel werkt. Het bedrijf is nationaal en internationaal actief en heeft een ruim honderd man in dienst.

Kleding en luchtvracht

P&M Express beschikt over een grote hoeveelheid klanten. “Onze relaties zijn actief in meerdere branches, zoals in de kledingbranche. Anderen zijn actief in luchtvracht, of hightech vervoer. Onze trailers zijn tevens inzetbaar als TAPA TSR-1 voertuigen. Wij kunnen hen bedienen met onze nieuwe trailer van Talson, die kan zowel luchtvrachtcontainers kan vervoeren als hangende confectie, dat laatste dankzij het TalFix systeem. Vanwege deze veelzijdigheid kan de trailer veel efficiënter worden ingezet”, legt Patrick in ’t Ven van P&M Express uit.

“We werken hier met laad- en losploegen, en die zijn bekend met het werken met Talson trailers. Dat spaart tijd uit die behalve voor ons, ook waardevol is voor de klant.”

In ’t Ven legt uit dat genoemde typen lading vaak een relatief hoge waarde hebben. “Onze klanten verwachten van ons: veiligheid voorop. Dat betekent dat trailers niet te makkelijk te openen mogen zijn. Op die eisen kan Talson makkelijk inspelen.”

Concept

"Het concept van Talson klinkt als een klok”, zegt In ’t Ven beslist. “Talson trailers gaan lang mee. Als er schade is, dan blijken ze reparatie vriendelijk. Dat is al een voordeel gebleken vergeleken met andere trailers die we hier hebben rijden."

De Talsons van P&M Express hebben een inwendige laadhoogte van 2,80 meter. "Dat is ruim voldoende voor ons, maar voor Talson is het een standaard maat.“ De trailers worden geleverd op trommelremmen, die bij P&M Express de voorkeur hebben.

"Die zijn makkelijker te vervangen en blijken gunstig te zijn in de kosten", aldus In ’t Ven. Hij vervolgt: "Voor ons is Talson de beste luchtvrachttrailer, je kunt dit type trailer zien als gestandaardiseerd maatwerk. Wij zetten de trailers intensief in. Dan blijkt dat ze ook nog tegen een stootje kunnen. De rollenbanen werken altijd, en als ze in het geval van kledingvervoer niet nodig zijn, zet je ze omlaag. Voor het werk dat we hebben, in de service naar onze klanten, en getuige de eisen van onze klanten ten aanzien van veiligheid, komt alles goed bij elkaar met Talson."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions