Transport Online - Hornbach opent samen XPO Logistics nieuw distributiecentrum in Eindhoven

Hornbach opent samen XPO Logistics nieuw distributiecentrum in Eindhoven

Hornbach opent samen XPO Logistics nieuw distributiecentrum in Eindhoven
25-11-2019 22:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDOVEN - Hornbach groeit hard in Nederland. De Duitse bouwmarktketen noteert al 4,5 jaar dubbele groeicijfers in ons land. Inmiddels wordt een belangrijk deel van de omzet online gerealiseerd. Om het aantal webshop-bestellingen verder te kunnen laten groeien en de orders te verwerken met het serviceniveau dat Nederlandse consumenten gewend zijn, opent Hornbach Nederland een distributiecentrum in Eindhoven.

“Nederland is in Europa trendsettend op het gebied van onlinebestellingen”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. “Consumenten verwachten ons volledige assortiment van 120.000 artikelen, waaronder groot plaatmateriaal en zware producten zoals mortel, online te kunnen bestellen. En levering natuurlijk binnen 24 uur. Als Beste Bouwmarkt van Nederland willen we ook online de beste zijn. Een eigen distributiecentrum in Nederland is dan essentieel.”

Samenwerking met XPO Logistics

Het distributiecentrum wordt gerealiseerd in samenwerking met XPO, die een deel van de dienstverlening voor onlinebestellingen gaat uitvoeren. “We maken graag gebruik van de expertise van XPO”, vervolgt De Goede. “We hebben er vertrouwen in dat het voorraadbeheer, orderpicken en het uitleveren van bestellingen bij deze gerenommeerde logistieke dienstverlener in goede handen zijn.”

Mauro Ungheretti, managing director Supply Chain Netherlands, Belgium, Germany XPO Logistics, is trots op de samenwerking met Hornbach: “Ons team kijkt ernaar uit Hornbach te steunen in haar groeiambitie op de online DIY-markt.” Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 13.000 m2 en is gevestigd op de logistieke campus van XPO in Eindhoven. Het distributiecentrum wordt gefaseerd in gebruik genomen en zal in mei 2020 volledig operationeel zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions