Transport Online - Slob: meeste seinen songfestivalgeld op groen

Slob: meeste seinen songfestivalgeld op groen

Slob: meeste seinen songfestivalgeld op groen
25-11-2019 17:47 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Er is een goede kans dat de NPO van het kabinet het geld voor het Eurovisiesongfestival krijgt dat de omroep heeft gevraagd. "De meeste seinen staan op groen", zegt minister Arie Slob (Media).

De publieke omroep wil dat het kabinet met 12,4 miljoen euro bijspringt. Slob denkt daarover "begin december de knoop door te hakken". Dan weet hij preciezer hoeveel geld hij uit de zogeheten mediareserve kan putten. "Er is op dit moment wel weer wat ruimte" in die reserve, door meevallende reclame-inkomsten. "Dat hadden we niet verwacht, maar is toch gebeurd."

Slob wil wel van de afzonderlijke omroepen weten of ze erachter staan om het reservepotje voor het songfestival van volgend jaar in Rotterdam aan te wenden. Want "als we het hiervoor gebruiken, kan het niet meer voor andere dingen". Het reservegeld is ook geen extra geld van het kabinet, maar "hun eigen geld", onderstreept de minister.

Hij belooft zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. "Dit bijzondere evenement" vergt immers nogal wat voorbereidingen. "Het is leuk om te winnen, maar dan heb je wel een opgave." En dan denkt hij maar niet aan de mogelijkheid dat Nederland volgend jaar opnieuw wint. "Dat zou toch wat wezen, als het volgend jaar weer moet."

Mocht minister Slob de mediareserve willen aanspreken voor de organisatie van het songfestival, dan kan hij op de steun van de omroepen rekenen. "We vinden het songfestival belangrijk, daar moet geld voor komen", zegt Arjan Lock, voorzitter van het College van Omroepen.

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op 12 en 14 mei in Rotterdam. Op 16 mei is de finale in de Maasstad.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen