Clicky

 
Transport Online - FNV sleept ILT voor de rechter: 'toezicht op weekendrust faalt'

FNV sleept ILT voor de rechter: 'toezicht op weekendrust faalt'

FNV sleept ILT voor de rechter: 'toezicht op weekendrust faalt'
25-11-2019 14:27 | Transport | auteur Redactie

HILVERSUM - Vrachtwagenchauffeurs die tegen de regels in het weekend doorbrengen in hun vrachtwagen, moeten niet alleen een boete maar ook een rijverbod opgelegd krijgen. Vakbond FNV meent dat het toezicht faalt en sleept de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voor de rechter. Dat meldt actualiteitenprogramma EenVandaag die inzage had in processtukken.

Volgens FNV heeft de huidige straf, een boete van 1500 euro, "geen enkel effect" op transportbedrijven. Die zouden er zelfs om lachen. "De inspectie geeft een chauffeur alleen de boete mee en wenst hem vervolgens een prettig weekend. De chauffeur mag daarna gewoon weer de weg op." Daarom eist de vakbond dat inspecteurs vrachtwagens aan de ketting leggen totdat de chauffeur zijn verplichte weekendrust buiten de cabine heeft gehad.

Het Europees Hof oordeelde eind 2017 dat truckers, veelal Oost-Europeanen, hun weekendrust van 45 uur buiten de vrachtwagen moesten doorbrengen. Nederland handhaafde daar toen nog niet op, in tegenstelling tot veel andere EU-landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats