Transport Online - Drie nieuwe Renault Trucks voor Trans-Hoffmann & Fils

Drie nieuwe Renault Trucks voor Trans-Hoffmann & Fils

Drie nieuwe Renault Trucks voor Trans-Hoffmann & Fils
25-11-2019 13:31 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

CHARLEROI - Trans-Hoffmann & Fils (Fleurus) is een naam die klinkt als een bel in de brede omgeving rond Charleroi. De onderneming is bovendien van vele markten thuis. De stichter van dit bedrijf heeft een uitzonderlijk nuchtere kijk op de evolutie van de transportsector en heeft ondertussen een stevige vertrouwensband opgebouwd met Renault Trucks, door toedoen van concessiehouder AB Lens Motor. Deze dealer mocht onlangs drie fonkelnieuwe Renault Trucks afleveren: twee T440-trekkers en een C480.

Trans-Hoffmann & Fils kwam zich in 1975 in Fleurus vestigen en is ondertussen één van de oudste ondernemingen in het Zwarte Land. De transportonderneming wordt gerund door Freddy Hoffmann en zijn zoon Julien. Het bedrijf is gespecialiseerd in het nationaal vervoer met huifwagens, kipwagentransport (onder meer al 45 jaar als bietenvervoerder voor de Tiense Suikerraffinaderij), vervoer met plateau opleggers, plateau opleggers met kraan en het uitzonderlijk vervoer van machines. Trans-Hoffmann & Fils stelt containers ter beschikking van zijn klanten, beschikt over een door het Waalse Gewest erkend afvalsorteercentrum en levert en verkoopt bulkgoederen.

“Deze diversiteit is één van onze belangrijkste troeven”, zegt Freddy Hoffmann. “Van zodra een activiteit verlieslatend is, wordt dit gecompenseerd door andere activiteiten omdat we reactief en polyvalent te werk gaan. We deinzen er niet voor terug om onszelf in vraag te stellen en als het moet bouwen we gewoon af. Dit hebben we enkele jaren geleden nog moeten doen, toen we afscheid moesten nemen van een grote klant. Momenteel zijn we groot genoeg om flexibel te kunnen inspelen op elke situatie, met behoud van een kwalitatieve dienstverlening op mensenmaat.” Ondanks de toenemende concurrentie wordt het beroep van transporteur met passie en respect voor de regels uitgevoerd.

Trans-Hoffmann & Fils maakt gebruik van een wagenpark met onder meer 22 motorvoertuigen. Vijftien voertuigen dragen het Renault Trucks-label en onlangs werden drie oudere voertuigen van de hand gedaan via een buy back-formule. Drie nieuwe exemplaren kwamen in de plaats, waaronder twee T440-trekkers en een 6x4 C480 met containerhaaksysteem. Ze zullen vermoedelijk zo’n 70.000 km per jaar afleggen.

“Het merk Renault Trucks heeft ondertussen een dominante positie ingenomen in de vloot. Dit heeft het onder meer te danken aan de overname van Lens Motor door Alain Jacquart en Benoît Salmin zo’n vier jaar geleden”, aldus Freddy Hoffmann.

“De service is van uitzonderlijk niveau. Het personeel weet wat we willen, er is een uitstekende verstandhouding met onze chauffeurs en het werk wordt tot in de puntjes uitgevoerd. Meer hebben we niet nodig en het feit dat de garage in Fleurus op amper 500 meter van ons bedrijf ligt, is aardig meegenomen. We zijn met andere woorden zeer snel ter plaatse en ondervinden dan ook weinig last van de kilometerheffing van en naar de werkplaats. In de huidige context is dit een welgekomen extraatje. Het moet uiteraard ook gezegd dat de voertuigen van Renault Trucks zuinig, kwaliteitsvol en betrouwbaar zijn. Ze beantwoorden met andere woorden perfect aan onze verwachtingen.”

De aankoop van de nieuwkomers door Trans-Hoffmann & Fils werd gefinancierd met eigen middelen, in combinatie met een leasingformule. De transporteur uit Fleurus beschikt over een eigen werkplaats die instaat voor kleine interventies. Voor het grotere werk wordt beroep gedaan op AB Lens Motor Fleurus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions