Hinderreductie voor 700 omwonenden Schiphol

Hinderreductie voor 700 omwonenden Schiphol
25-11-2019 13:21 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Circa zes- tot zevenhonderd omwonenden die veel last hebben van de geluidhinder van Schiphol kunnen door nieuwe maatregelen deels worden ontzien. Volgens de Omgevingsraad Schiphol (ORS) bieden nieuwe vluchtprocedures verlichting aan bewoners aan zowel de zuid- als de noordkant van de luchthaven.

Daarover zijn afspraken gemaakt in dit overlegorgaan, waarin regionale bestuurders, omwonenden en vertegenwoordigers van de luchtvaartsector zitting hebben.

Aan de zuidkant van de luchthaven wordt er tussen Rijsenhout en Leimuiden via een vaste bocht gevlogen, zodat de overlast in Leimuiden (gemeente Kaag en Braassem) vermindert. Bij proeven in samenwerking met KLM en Transavia zijn goede resultaten geboekt. Wel zijn de gevolgen voor het dorp Kudelstaart (gemeente Aalsmeer) minder positief.

Aan de noordkant van Schiphol komt een vaste naderingsroute in de nacht naar de Zwanenburgbaan, met meer glijvluchten volgens een vast patroon. Dat biedt verlichting in Beverwijk, Castricum, Uitgeest en Heemskerk. De omwonenden van Castricum-Noord en Limmen worden echter niet geholpen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden