Transport Online - Emirates en SpiceJet sluiten codeshare deal

Emirates en SpiceJet sluiten codeshare deal

Emirates en SpiceJet sluiten codeshare deal
25-11-2019 11:45 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates heeft een codeshare en interline overeenkomst met SpiceJet getekend om reizigers van en naar India toegang te geven tot een groter en sterker routenetwerk. Dit is de eerste codeshare-overeenkomst getekend door SpiceJet. Vanaf begin 2020 kunnen reizigers naar India profiteren van veel meer vluchtopties op de routes van beide luchtvaartmaatschappijen – Ahmedabad, Mumbai, Cochin en Delhi. Emirates reizigers kunnen gemakkelijk boeken en overstappen in Dubai op directe vluchten naar Amritsar, Calicut, Mangalore, Madurai, Jaipur en Pune – routes gevlogen door SpiceJet.

Betere verbinding met India

De codeshare overeenkomst betekent dat reizigers van over de hele wereld een ticket kunnen boeken met aantrekkelijke prijzen naar één van Emirates’ negen bestemmingen verspreid over India, om vervolgens over te stappen op één van de 172 binnenlandse vluchten die deel uitmaken van het netwerk van SpiceJet. SpiceJet’s binnenlandse netwerk omvat populaire bestemmingen waaronder Goa, Dehradun, Dharamshala, Jaisalmer, Jammu, Srinagar, Leh, Guwahatti, Pondicherry, Port Blair, Shirdi, Tirupati, Udaipur en Varanasi.

De eerste fase van de interline overeenkomst gaat op 25 november van start voor vluchten vanaf 15 december 2019.

Het begin van een nieuwe samenwerking

Adnan Kazim, Emirates’ Chief Commercial Officer zei: “Emirates werkt al jaren goed samen met India. In het afgelopen decennium hebben we meer dan 50 miljoen passagiers gevlogen op onze Indiase routes, waar we vanuit Dubai nu wekelijks 170 keer heen vliegen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat onze reizigers ook gebruik kunnen maken van het uitgebreide netwerk van SpiceJet, zodat reizigers die hun familie of vrienden bezoeken dichterbij huis kunnen landen, terwijl toeristen gemakkelijker toegang krijgen tot al het moois dat India te bieden heeft. Dit heeft ook een grote en positieve impact op bedrijven uit beide landen en wereldwijd. We kijken er naar uit om onze partnerschap met SpiceJet nog meer te versterken in de komende maanden.”

Ajay Singh, Chairman en Managing Director van SpiceJet, zei: “We zijn erg verheugd om samen te werken met Emirates voor deze nieuwe codeshare overeenkomst die onze passagiers een prettige reiservaring en de breedst mogelijke reisopties van en naar Europa, Amerika, Afrika en het Midden-Oosten biedt. Deze codeshare zal onze positie in de regio versterken en onze strategie voor internationale uitbreiding ondersteunen.”

De codeshare overeenkomst is een vervolg op de Memorandum of Understanding (MoU) die in april 2019 door beide luchtvaartmaatschappijen werd ondertekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions