Transport Online - Rutte na nieuw voetbalracisme: stemt hopeloos

Rutte na nieuw voetbalracisme: stemt hopeloos

Rutte na nieuw voetbalracisme: stemt hopeloos
25-11-2019 11:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Dat voetbalsupporters afgelopen weekend donkere spelers opnieuw hebben uitgescholden om hun huidskleur, maakt premier Mark Rutte moedeloos. "Deze samenleving kan niet verder als we op deze manier met elkaar omgaan", herhaalt de minister-president.

"Je wordt er hopeloos van, hè", verzuchtte Rutte voor aanvang van het wekelijkse overleg met zijn coalitiepartners. Hij noemt het "vreselijk" dat spelers van amateurclubs JOS en Sporting '70 voor 'zwarte piet' en 'roetveegpiet' zijn uitgemaakt. De premier gaat donderdag met voetbalbond KNVB praten over racisme op en langs de velden en hoe dat te bestrijden valt.

Dat het kabinet met de KNVB wil praten betekent niet dat de bond wat te verwijten valt, beklemtoont Rutte. "Laten we nu niet weer beginnen met zwartepieten naar elkaar. Daar heb ik totaal geen zin in."

Rutte ontwaart "uiteindelijk misschien wel een minuscuul positief dingetje": dat "hierdoor wel iedereen heel bewust is geworden van de ernst hiervan en wat een impact het heeft op mensen en hun levens".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions