Transport Online - Frans LVMH koopt juweliersketen Tiffany

Frans LVMH koopt juweliersketen Tiffany

Frans LVMH koopt juweliersketen Tiffany
25-11-2019 10:28 | Financieel | auteur ANP/RTR

NEW YORK - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) neemt de Amerikaanse juweliersketen Tiffany over. De twee bedrijven zijn het eens geworden over een deal, zo werd maandag bekend. De deal heeft een waarde van meer dan 16 miljard dollar.

Tiffany wees eerder een bod van 14,5 miljard dollar af, maar opende de boeken nadat LVMH het bedrag wat opvoerde. LVMH was al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden op de Amerikaanse markt. De onderneming is in handen van oprichter en topman Bernard Arnault en bezit onder meer merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora. In 2011 nam het voor miljarden de Italiaanse juwelier Bulgari over.

Het Amerikaanse Tiffany werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. Er werken momenteel ongeveer 14.000 mensen. De keten kwam in 1979 in handen van cosmeticabedrijf Avon en werd daarna overgenomen door investeerders. Sinds 1987 heeft Tiffany een beursnotering.

De bekendste winkel van de onderneming is het ultrachique filiaal op Fifth Avenue in New York. Die locatie werd ook bekend van het boek, en later de film 'Breakfast at Tiffany's' uit 1961 met Audrey Hepburn in de hoofdrol.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions