Transport Online - Boskalis verwerft resterende aandelen in marine surveybedrijf Horizon

Boskalis verwerft resterende aandelen in marine surveybedrijf Horizon

Boskalis verwerft resterende aandelen in marine surveybedrijf Horizon
25-11-2019 09:25 | Offshore | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft het resterende aandelenbelang van 37,5 procent verworven in de Horizon groep (Horizon). Begin dit jaar had Boskalis reeds 62,5 procent van de aandelen verworven. De omzet van Horizon over 2019 zal ruim 100 miljoen dollar bedragen en de activiteiten worden met ingang van 2020 geconsolideerd.

Als gevolg van deze transactie kan Boskalis zijn succesvolle en groeiende positie in de marine geofysische en geotechnische surveymarket optimaliseren. Horizon zal zich blijven richten op de van oudsher sterke positie in het Midden-Oosten en Noordwest-Europa met groeikansen in de zich snel ontwikkelende offshore windmarkt in het Verre Oosten en is daarmee sterk complementair aan de positie die Boskalis reeds heeft met Gardline in Noordwest-Europa en langs de oostkust van de Verenigde Staten.

Horizon werd opgericht in 2004 en is gevestigd in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. De activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in de Arabische Golf en de Rode Zee en in toenemende mate in het Verre Oosten voor offshore wind. De klanten van Horizon lopen uiteen van nationale en internationale oliemaatschappijen, gerenommeerde internationale EPCI-aannemers in de olie- en gasindustrie en ontwikkelaars van offshore windparken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions