Vrachtschip 'Queen Hind' met 14.000 schapen gekapseisd bij Roemenië

Vrachtschip 'Queen Hind' met 14.000 schapen gekapseisd bij Roemenië [+foto's]
24-11-2019 18:56 | Buitenland | auteur ANP

CONSTANTA - Een vrachtschip met 14.000 schapen is zondag vlak voor de kust van Roemenië gekapseisd. Reddingswerkers proberen nog zoveel mogelijk dieren te redden, meldde de BBC.

Het schip sloeg om na het verlaten van de haven van Midia, bij de zuidoostelijke stad Constanța, aan de kust van de Zwarte Zee. Alle bemanningsleden, 22 Syriërs, zijn gered. Het is nog niet bekend waardoor het schip kapseisde.

Sommige schapen die in de buurt van het schip zwommen, zijn gered, maar aangenomen wordt dat veel dieren zijn verdronken.

Het schip, dat rond 12 uur lokale tijd Midia verliet, was met zijn lading op weg naar de havenstad Jeddah in Saudi-Arabië. Het was op 23 november vanuit de Libische hoofdstad Tripoli aangekomen in de haven van Midia, meldden Roemeense media.

Foto's op sociale media tonen het gekantelde vaartuig een paar honderd meter van de haven, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Constanța.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden