Clicky

 
Transport Online - Honderd piraten uit Bangladesh geven zich over

Honderd piraten uit Bangladesh geven zich over

Honderd piraten uit Bangladesh geven zich over
23-11-2019 18:53 | Buitenland | auteur ANP/AFP

MAHESHKHALI - Bijna honderd piraten hebben zich zaterdag overgegeven aan de politie tijdens een formele ceremonie in het zuidoosten van Bangladesh. Ze beloofden de zeepiraterij te verlaten voor een rustiger leven aan wal, zeiden overheidsfunctionarissen.

De 96 piraten leverden 155 zelfgemaakte vuurwapens, 300 jachtgeweren en machines voor het maken van wapens en munitie in. De ceremonie in de stad Maheshkhali werd door duizenden lokale bewoners bezocht.

"We gaven ze 50.000 taka (535 euro) ieder als onderdeel van de rehabilitatieovereenkomst om een nieuw leven te beginnen," zei de lokale politiechef Masud Hossain. De piraten zijn beschuldigd van het voeren van een schrikbewind in de wateren voor de zuidoostkust en van moorden, verkrachting, ontvoeringen, kapingen en diefstal, aldus de politiefunctionaris.

Ze krijgen geen amnestie voor hun misdrijven, maar hun overgave zal in elk proces als gunstig worden beschouwd, voegde hij eraan toe. De piraten zeiden dat ze het leven op de vlucht beu waren en een rustiger leven wilden proberen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden