Twee jongens (15) vast voor beschieten treinen

Twee jongens (15) vast voor beschieten treinen
22-11-2019 20:28 | Algemeen | auteur ANP

BREDA - [update 23:16 uur] De politie heeft twee jongens van 15 met balletjespistolen met metalen ballen aangehouden. Ze worden verdacht van het beschieten van twee treinen op het traject tussen Tilburg en Breda.

De jongens komen uit Breda en Dorst. Ze zijn aangehouden op aanwijzing van een getuige.

In de twee treinen zijn geen gewonden gevallen. Een van de treinen werd in Breda stilgezet. Van deze trein zijn vijf ruiten gesneuveld. Op het station van Eindhoven reed een trein binnen met één kapotte ruit.

NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. "Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten... Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!", aldus Van Boxtel.

De twee treinen met de kapotte ruiten apart zijn gezet. Rechercheurs van de dienst Forensische Opsporing gaan de treinen zaterdag onderzoeken om te achterhalen wat precies is gebeurd.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden