Transport Online - Medewerkers belastingdienst Heerlen mogen naar huis

Medewerkers belastingdienst Heerlen mogen naar huis

Medewerkers belastingdienst Heerlen mogen naar huis
22-11-2019 17:54 | Binnenland | auteur ANP

HEERLEN - Zes medewerkers van de Belastingdienst in Heerlen, die vrijdagmorgen mogelijk in aanraking waren gekomen met een onbekend poeder in een enveloppe, mogen naar huis. Ze kregen daarvoor toestemming omdat ze geen gezondheidsklachten hebben. De zes medewerkers hebben gedoucht in het gebouw van de fiscus.

Het belastingkantoor aan de Kloosterweg werd vrijdagmorgen ontruimd na de vondst van een brief met een onbekend poeder. Met uitzondering van de zes medewerkers die urenlang in het pand moesten blijven, moest iedereen vertrekken. De overige honderd medewerkers werden tijdelijk ondergebracht in een ander gebouw van de Belastingdienst aan de overkant van de weg. Later vrijdag mochten ze naar huis.

Het is nog steeds niet duidelijk waaruit het poeder in de brief bestond. Een speciaal team van Defensie en specialisten op het gebied van chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidenten, slaagde er vrijdag niet in te analyseren waaruit het poeder bestaat. Ook experts van het RIVM kwamen er ter plaatse niet uit. Zij besloten het poeder mee te nemen naar Bilthoven voor nader onderzoek, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Het gebouw van de Belastingdienst waar het poeder is gevonden, blijft gesloten tot de uitslag van het onderzoek bekend is.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions