Clicky

 Lading chocolade bestemd voor België gestolen in Oostenrijk

Lading chocolade bestemd voor België gestolen in Oostenrijk
22-11-2019 11:38 | Buitenland | auteur Redactie

BLUDENZ - Tot nu toe onbekende daders hebben een voor België bestemde lading chocolade gestolen. De dieven hadden maandag de vrachtwagen geladen met 18 ton chocolade bij een fabrikant in het Oostenrijke Bludenz. Sinsdien ontbreekt elk spoor van de lading en de dieven.

Een Tiroolse transporteur zou het transport van de lading chocolade van Bludenz naar België verzorgen. De transporteur heeft de rit echter uitbesteed aan een Hongaars bedrijf die het vervolgens weer aan een Tsjechisch bedrijf uitbesteedde.

De dader reed, zich voordoende als werknemer van het Tsjechische bedrijf, maandag met een oplegger uit Bludenz. Hij bracht 33 pallets in rekening.

De lading is echter tot nu toe niet in België aangekomen. De politie vermoedt dat de kentekenplaten op de trekker zijn gestolen omdat ze niet overeenkwamen met de documenten. De gepresenteerde transportdocumenten zijn volgens de politie uiteraard totale vervalsingen.

De zwendel van de dieven is echter niet nieuw: al in 2011 laadden onbekende daders in Bludenz een vrachtwagen met ongeveer 18 ton chocolade en verdwenen vervolgens spoorloos met de lading.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,106
Diesel1,926

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions