Nederlandse vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf in Denemarken

Nederlandse vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf in Denemarken
22-11-2019 10:24 | Criminaliteit | auteur Redactie

AALBORG - Een 34-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur is donderdag in Denemarken veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van cannabis vanuit Nederland naar Denemarken.

De verdachte bekende de feiten voor de rechtbank en kreeg een gevangenisstraf van twee jaar vanwege het smokkelen van 58,9 kilo cannabis in zijn vrachtwagen tijdens een rit van Nederland naar Denemarken.

De politie hield de vrachtwagen in de vroege ochtend van 24 mei 2019 in de gaten op een parkeerterrein in Fredericia na een tip. Hij werd gearresteerd en de politie ontdekte de drugs in de laadruimte van zijn vrachtwagen. Hij werd dezelfde dag nog gehoord en zit sindsdien vast.

"Hij heeft toegegeven dat hij 58,9 kg hasj van Nederland naar Denemarken heeft gesmokkeld om het vervolgens over te dragen aan derden waarvan hij zegt dat hij niet weet wie dat zijn. Zijn arrestatie kwam als onderdeel van een groot onderzoek naar gerichte smokkel en verkoop van drugs”, zegt aanklager Signe Gråkjær.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden