Transport Online - Zaak-Gosschalk na bemiddeling gesloten

Zaak-Gosschalk na bemiddeling gesloten

Zaak-Gosschalk na bemiddeling gesloten
21-11-2019 15:40 | Binnenland | auteur ANP

De zaak tussen voormalig castingdirecteur Job Gosschalk en een persoon die hem beschuldigde van een mogelijk zedendelict is gesloten. Na een mediationtraject is hiertoe besloten, bevestigt Richard Korver, advocaat van de aangever, een bericht hierover van RTL Boulevard.

Of dit ertoe leidt dat het Openbaar Ministerie Gosschalk niet gaat vervolgen, is nog niet bekend. In een reactie zegt het OM: "We hebben de gezamenlijke verklaring van de beide partijen in de mediation gelezen en begrijpen hieruit dat zij eruit zijn gekomen. Het OM wilde dit mediationtraject afwachten, alvorens tot een vervolgbeslissing te komen." Nu beide partijen eruit zijn gekomen, kan het OM deze beslissing nemen. Hierbij houdt justitie "nadrukkelijk rekening met de wensen van beide partijen".

In een gezamenlijke verklaring van Gosschalk en de aangever staat: "In de mediation hebben zij over en weer de gelegenheid gehad hun visie op de gebeurtenissen te geven en hebben zij van elkaar gehoord hoe ieder deze beleefd heeft. Daarbij zijn waar mogelijk vragen beantwoord en aannames weggenomen."

Afdoen

Gosschalks advocaat Gerard Spong zegt "geen enkele uitspraak" te kunnen doen over de manier waarop het OM de zaak mogelijk zal afdoen. Eerder zei Spong al dat Gosschalk "betwist dat hij ook maar enig strafbaar feit heeft gepleegd".

De castingdirecteur kwam eind 2017 in opspraak in navolging van de internationale #MeToo-beweging. Hij heeft erkend dat hij grenzen heeft overschreden nadat acteurs hem hadden beschuldigd van seksueel wangedrag. Gosschalk legde zijn werk neer en droeg zijn aandelen in castingbureau Kemna Casting, waar hij mede-eigenaar van was, over aan de zittende directie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions