Transport Online - WeWork schrapt 2400 banen

WeWork schrapt 2400 banen

WeWork schrapt 2400 banen
21-11-2019 17:31 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - De financieel geplaagde uitbater van gedeelde werkruimtes WeWork gaat wereldwijd 2400 arbeidsplaatsen schrappen. Eerder hadden ingewijden al gemeld dat er flink banenverlies op komst was om zo kosten te verlagen en het verlieslijdende WeWork financieel gezonder te maken.

Volgens de meest recente cijfers werken in totaal zo'n 12.500 mensen bij WeWork. De ontslagen werknemers zullen een vertrekvergoeding ontvangen en WeWork gaf aan hen te zullen assisteren bij het zoeken naar een nieuwe baan.

De afgelopen tijd begon WeWork al met het afbouwen van het personeelsbestand buiten de Verenigde Staten en deze week werd doorgegaan bij de Amerikaanse activiteiten. Bronnen melden dat onder meer banen bij de ontwerpafdeling voor kantoorruimtes worden geraakt. Bij het hoofdkantoor van WeWork in New York zou sprake van geweest van opgevoerde veiligheidsmaatregelen bij het bekendmaken van het banenverlies.

WeWork joeg dit najaar nog een beursgang na, maar trok zich terug. Beleggers betwijfelden onder meer of het bedrijf een duidelijk pad richting winstgevendheid had. Het gevolg daarvan was dat de waardering van WeWork kelderde tot 8 miljard dollar, krap een zesde van wat het ooit was.

In oktober werd bekend dat techinvesteerder SoftBank nog eens miljarden in WeWork pompt. Daarmee loopt het belang van de Japanse geldschieter op tot 80 procent. In totaal heeft SoftBank nu meer dan 13 miljard dollar in WeWork gestoken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions