Clicky

 
Transport Online - Mercedes-Benz Actros gekozen tot Truck of the Year 2020

Mercedes-Benz Actros gekozen tot Truck of the Year 2020

Mercedes-Benz Actros gekozen tot Truck of the Year 2020
21-11-2019 11:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

STUTTGART/LYON - Bedrijfswagenjournalisten uit 24 Europese landen hebben de Mercedes-Benz Actros uitgeroepen tot de Truck of the Year. Het succesverhaal van de truck begon in 1997 toen de eerste Actros werd uitgebracht en de daaropvolgende voertuiggeneratie ook de prijs in ontvangst nam. Met in totaal negen overwinningen is Mercedes-Benz nu het meest succesvolle merk in de strijd om de Truck of the Year-onderscheiding. De International Truck of the Year-jury (ITotY) stemt op basis van innovatieve technologische ontwikkelingen.

Professor Dr. Uwe Baake, hoofd ontwikkeling bij Mercedes-Benz Trucks, ontving de prijs tijdens de persdagen van Solutrans, de internationale bedrijfswagenshow voor weg- en stadsvervoer in Lyon.

In overeenstemming met de juryregels wordt de titel elk jaar toegekend aan de truck die de grootste bijdrage levert aan innovaties op het gebied van wegtransport die goed zijn voor de economie, de uitstoot, de veiligheid, het rijgedrag en het comfort van voertuigen. Het vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks scoort vooral in zijn intrinsieke waarde: het merendeel van de innovaties werd ontwikkeld met het precieze doel om voelbare vooruitgang te bieden aan chauffeurs, klanten en de samenleving als geheel.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros biedt passende antwoorden op onderwerpen als veiligheid, efficiëntie en comfort. Het doet dit met een groot aantal nieuwe functies, waaronder: de Multimedia Cockpit, MirrorCam in plaats van de buitenspiegels, gedeeltelijk geautomatiseerd rijden met Active Drive Assist of verder geavanceerde veiligheidssystemen zoals de vijfde generatie Active Brake Assist en de verder verbeterde Sideguard Helpen.

Bovendien hadden de International Truck of the Year-journalisten veel lof voor de uitgebreide functionaliteit van het toekomstgerichte Predictive Powertrain Control (PPC) cruisecontrolsysteem dat nu op bochtige routes kan worden gebruikt. Eveneens geprezen was de volledig digitale Multimedia Cockpit die het conventionele instrumentenpaneel in de nieuwe Actros heeft vervangen.

De voorzitter van de internationale jury, Gianenrico Griffini, vatte de stemmen van de jury samen: "Met de introductie van de nieuwe Actros heeft Mercedes-Benz een zeer moderne vrachtwagen op onze wegen gebracht die het pad effent naar geautomatiseerd rijden in de toekomst."

Professor Dr. Uwe Baake, sprekend tijdens de prijsuitreiking in Lyon, zei: "We zijn erg blij en trots dat de Truck of the Year-jury onze inspanningen van de afgelopen jaren en maanden met deze onderscheiding heeft erkend. Dank u namens het bedrijf en het hele team. Dit zal ons echt aansporen om alles te blijven geven en te voldoen aan de hoogste ontwikkelingsstandaarden voor onze vrachtwagens, vooral als het gaat om de toekomstgerichte onderwerpen van elektromobiliteit, geautomatiseerd rijden en digitalisering binnen onze sector."

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden