Binnenvaartschip met diesel dreigt te kantelen

Binnenvaartschip met diesel dreigt te kantelen [+foto]
21-11-2019 11:28 | Incidenten | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 13:30 uur] Hulpdiensten hebben donderdag het kapseizen van een in de problemen geraakt binnenvaartschip kunnen voorkomen. Het schip, dat in de Rotterdamse Tweede Petroleumhaven in Pernis ligt, heeft diesel aan boord.

Door onbekende oorzaak was het schip scheef komen te liggen en dreigde te kantelen. Onder meer brandweer en politie waren ter plaatse gegaan. Nadat ballasttanks met water leeggepompt waren, kwam het schip rechter te liggen.

Vroeg in de middag kregen de hulpdiensten de situatie helemaal onder controle en werd de hulpactie afgerond. Er is geen diesel in het water gekomen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden