Trump op punt tekenen Hongkong-wetten

Trump op punt tekenen Hongkong-wetten
21-11-2019 10:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting twee wetten ondertekenen waarmee de VS hun steun betuigen aan de demonstranten in Hongkong. China waarschuwde eerder dat het stappen zal ondernemen als dat gebeurt.

De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden gingen deze week vrijwel unaniem akkoord met de twee wetten die de mensenrechten in Hongkong moeten helpen beschermen. De speciale behandeling van Hongkong door de VS wordt strenger tegen het licht gehouden en de export van bepaalde munitie om grote groepen mensen in bedwang te houden wordt gestaakt.

Actievoerders in Hongkong demonstreren al maanden tegen de toenemende invloed van China op de stadstaat. De Amerikaanse wetten worden gezien als een waarschuwing van de VS aan China om de mensenrechten te respecteren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden