Politie Amsterdam schrapt mogelijk rechercheteam

Politie Amsterdam schrapt mogelijk rechercheteam
21-11-2019 10:14 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie Amsterdam moet de komende weken "pijnlijke keuzes" gaan maken om de personeelsproblemen bij het korps te lijf te gaan. Een van de opties om de beschikbare mankracht anders in te zetten, is het opheffen van een rechercheteam dat is gespecialiseerd in de aanpak van georganiseerde misdaad, het Team Bestrijding Ondermijning. Dat zegt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving van het AD.

"Het water staat ons tot aan de lippen", zegt de woordvoerder. "We moeten prioriteiten stellen en pijnlijk keuzes maken, die niet leuk zullen zijn voor de teams." Hij verwacht dat begin december een definitieve keuze wordt gemaakt. Welke andere maatregelen op tafel liggen wilde hij niet zeggen. Volgens de krant moet er meer 'blauw op straat' komen.

Onlangs bleek al dat de capaciteit bij de Amsterdamse politie zwaar onder druk staat, onder meer doordat er extra mankracht nodig was na de moord op advocaat Derk Wiersum. De stad zucht ook onder zware drugscriminaliteit, die volgens burgemeester Halsema een stevige aanpak door politie, justitie, gemeente en het Rijk vergt.

De politiebonden presenteren later donderdag een onderzoek naar de werkdruk bij de politie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden