Transport Online - Inval politie in woonwagenkamp in Lith

Inval politie in woonwagenkamp in Lith

Inval politie in woonwagenkamp in Lith
21-11-2019 08:52 | Binnenland | auteur ANP

LITH - De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan in een woonwagenkamp in het Noord-Brabantse Lith. De inval maakt deel uit van Operatie Alfa, een politieonderzoek naar een criminele familie in Oss. De politie voert de operatie uit in samenwerking met specialisten van Defensie en de Belastingdienst. Het terrein wordt door meer dan honderd agenten uitgekamd.

De inval begon om 05.30 uur. Het kamp aan de Maasstraat in Lith is volledig afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Er wordt onder meer gezocht naar geld, drugs en vuurwapens. Het onderzoek gaat meerdere dagen duren. Voor de bewoners is vervangende woonruimte geregeld.

Ook op andere locaties vinden doorzoekingen plaats. Het gaat om een woning in Oss en een chalet op een vakantiepark in Friesland.

Oss

Vorige week werd een een doorzoeking gedaan van een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Daar werden in een verborgen ruimte automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. Drie mannen van 55, 48 en 26 jaar werden aangehouden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de 'godfather' van Brabant. De mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bezit van vuurwapens en grootschalige drugshandel.

Ook in Berghem, Macharen en Oijen vonden vorige week doorzoekingen plaats. Daarbij werden onder meer harddrugs en chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden.

Bij Operatie Alfa, die een actie is tegen zogenoemde ondermijnende criminaliteit, zijn honderden medewerkers "zichtbaar en onzichtbaar" betrokken, aldus de politie.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions